Jump to content


nanoCAD won't work on Windows 10


5 replies to this topic

#1 Joona Koskela

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 08 February 2018 - 07:18 PM

I installed nanoCAD on my 64 bit WIndows Home computer. When I try to open nanoCAD it seems to do it just fine, but when I try to draw on the drawboard my cursor disappears and anything drawn on the drawboard won't show. I have already tried switching the hardware acceleration settings between each other.

It also shows just a blank screen on layout tabs and on the different size paper tabs.

Attached Image: nanoCAD_blank_screen.PNG

#2 Hellen_V

    nanoCAD Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 posts

Posted 09 February 2018 - 11:00 AM

Hello Joona,
does cursor disappear on every file or on a specific?
Try to set compatibility mode:
- Switch on the compatibility mode with Windows 8 on your PC in Windows settings
or
- right click the application file (exe/desktop shortcut) and click properties. On the Compatibility tab check the box "Run this program in compatibility mode for:" and choose Windows 8.
nanoCAD Support Team
support@nanocad.com

#3 Joona Koskela

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 11 February 2018 - 10:39 AM

Yes it does disappear on every file. I've already run nanoCAD on compatibility mode with Windows 8 but it doesn't seem to help at all..

#4 maria rita

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 23 February 2018 - 06:09 PM

Hello, i have a similar problem. I installed Nanocad 5.0 on my pc (Windows 10 Home), it starts well but when I pass with the cursor on the draw some of it changes color randomly or disappears.
It doesn’t happen with Windows 8 in other pc.
I switched on compatibility mode with Windows 8 but the bug continue.
Thank you

#5 Hellen_V

    nanoCAD Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 posts

Posted 26 February 2018 - 07:58 AM

View Postmaria rita, on 23 February 2018 - 06:09 PM, said:

Hello, i have a similar problem.
Hi,
did you try to switch graphic settings (OpenGL/DirectX)?
nanoCAD Support Team
support@nanocad.com

#6 Joona Koskela

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 26 March 2018 - 09:37 AM

View PostHellen_V, on 26 February 2018 - 07:58 AM, said:

Hi,
did you try to switch graphic settings (OpenGL/DirectX)?
Switching graphic settings to DirectX seemed to do trick for me!





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users